Un start-up de la Google atacă Uber

În lupta pentru viitoarea piață a automobilelor autonome, Waymo își unește forțele cu Lyft. Tranzacția dintre compania-soră a Google și serviciul de transport este în primul rând o provocare pentru serviciul rival Uber.

Serviciul de intermediere transport Uber are de-a face cu o concurență tot mai serioasă. Aparent dezvoltatorul de automobile de la Google încheie o alianță cu serviciul de cartografiere Lyft, concurent al Uber. Acest lucru a fost raportat de New York Times citând informații de la doi insideri anonimi. Un purtător de cuvânt al Waymo a declarat pentru Business Insider că, concernul se bucură să dezvolte în viitor produse autonome împreună cu cei de la Lyft, acestea vor face în viitor ca străzile să fie mai sigure și căile de transport mai accesibile.

Waymo se regăsește în prezent într-un litigiu cu Uber. Compania subsidiară a concernului Alphabet acuză cel mai mare intermediar de transporturi din lume că ar fi sustras prin intermediul unui fost angajat date confidențiale cu privire la dezvoltarea de automobile autonome. Responsabil ar fi un fost inginer de la Google, Anthony Levandovski. Start-up-ul său, Otto, aparține între timp de Uber, unde inginerul în vârstă de 37 de ani conduce programul de automobile robot. Procuratura generală din SUA anchetează în prezent dacă acuzațiile împotriva lui Levandovski și Uber au fundament.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-Start-up-greift-Uber-an-article19841378.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 26