Un start-up german aduna 1,5 mld $ in doar o luna

52835035

Airbnb urcă în topul start-up-urilor

Portalul de închirieri camere Airbnb se poate bucura acum de o injecție sănătoasă de capital. Valoarea companiei a fost estimată la nici mai mult nici mai puțin de 25,5 miliarde de dolari americani. Astfel compania urcă pe locul trei în topul start-up-urilor finanțate prin capital venture.

Portalul de închiriere camere Airbnb a adunat potrivit cercurilor apropiate 1,5 miliarde de dolari americani de la creditorii privați. Compania este, după această rundă de finanțare, una din cele mai mari care au existat vreodată, fiind evaluată la 25,5 miliarde de dolari, spun persoane apropiate.

Runda a fost condusă de compania de capital privat General Atlantic, de casa chineză de investiții, Capital Group și firma specializată pe investiții alternative, Tiger Global Management, care împreună au cumpărat o treime din acțiunile ofertate în această rundă.

La tranzacție, care a fost supravegheată și sprijinită de Morgan Stanley, s-a bucurat printre altele de implicarea fondurilor suverane Temasek Holdings din Singapore. Unele detalii au fost raportate în prealabil de Financial Times.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbnb-steigt-in-Startup-Topriege-auf-article15390436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 5