Un start-up livrează sânge cu ajutorul dronelor

În timp ce marile concerne au început să livreze colete și mărfuri prin intermediul dronelor, un start-up californian a devenit activ în Africa cu un serviciu diferit. În loc de bunuri de consum firma Zipline livrează doze de sânge în Ruanda pe cale aeriană.

Livrările de mărfuri prin drone este un subiect care preocupă multă lume. Numeroase companii de mari dimensiuni încearcă în prezent această oportunitate: Amazon, Deutsche Post și concernul-mamă al Google, Alphabet, sunt printre cele mai cunoscute. Dar în timp ce acestea încă nu sunt decise cu privire la concepte, un start-up oferă deja în estul Africii un serviciu complet funcțional pentru Furore. Spre deosebire de concurență, compania Zipline nu are în ofertă bunuri de consum, ci sânge uman.

De anul trecut din octombrie dronele companiei californiene zboară pe deasupra Ruandei. De la un depozit central ele pornesc în zbor spre centre medicale. Medicii din clinici pot să comande dozele necesare de sânge prin SMS sau WhatsApp. Angajații de la Zipline scot dozele comandate din frigider și le plasează în drone, care sunt lansate cu ajutorul unor catapulte.

Între 5 și 40 de minute sunt necesate pentru ca aparatul de zbor să ajungă la destinație. Într-o țară precum Ruanda cu o infrastructură mai mult decât precară, o livrare cu mașina ar dura câteva ore. Când drona se află la un minut depărtare, angajații primesc un mesaj. Iar drona lansează de la o înălțime de aproximativ zece metri dozele de sânge, împreună cu o parașută, deasupra unei locații predeterminate. Apoi se întoarce la bază.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Start-up-liefert-Blut-mit-Drohnen-aus-article20000922.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1