Un start-up portughez a creat ‘Securis’ – o aplicație care îi va proteja pe turiștii aflați oriunde în lume

Un grup de portughezi au lansat pe piață aplicație de smartphone ‘Securis’, care servește la protejarea sau alertarea turistului care se află în oricare parte a lumii, relatează EFE.

Ideea creată de Pedro Costa, Tiago Simues și Luís Zenha-Rela este gândită ca un ghid virtual pe care o poate descărca orice utilizator de smartphone. Datorită utilității sale, instituția guvernamentală portugheză Turismo do Centro a decis să-i confere premiul întâi acordat anual celei mai inovatoare și eficiente inițiative din punct de vedere turistic.

Dacă turistul se află într-o zonă neindicată din punct de vedere al securității, atunci telefonul vibrează pentru a-l avertiza că a pătruns într-o zonă periculoasă pentru el. Aplicația este bazată pe hărți în timp real și beneficiază de ajutorul ‘geolocalizatoarelor’ GPS pentru a putea fi folosită de orice persoană din oricare parte a lumii.

Aplicația oferă diferite hărți împărțite pe zone care îi indică utilizatorului care sunt cele mai bune pentru circulat, iar hărțile conțin semnalări în funcție de gradul de securitate. ‘Securis’ îi permite turistului ca printr-o simpla atingere a butonului de panică să fie alertate forțele de intervenție și să fie salvat dacă este în pericol, fiind mereu localizat prin coordonatele GPS.

Recomandările pentru turiștii străini care vor să intre în contact cu locuitorii din respectivele țări sunt de asemenea incluse în această aplicație disponibilă pentru toate aparatele smartphone care folosesc sistemul de operare Android.

La același concurs de inițiative turistice a mai fost premiat, la secția noutăți, un alt proiect intitulat ‘Invisiwall’, o aplicație care ne ajută să putem lăsa în mod virtual un mesaj sau o amintire în locul în care ne-am petrecut vacanța.

Cu ajutorul acestei aplicații, turistul poate scrie un mesaj sau posta o fotografie care va putea fi văzută de alte persoane care vor vizita același loc și care vor dispune de un smartphone pentru această aplicație. Mesajele virtuale scrise de turiști vor fi mereu vizibile în această zonă, având în vedere că vor fi identificate prin coordonatele acestui loc.

Concursul de idei inovatoare a premiat și inițiativa intitulată ‘Mondego Art Valley’, care prevede crearea unei ferme rurale cu o suprafață de 22 hectare de-al lungul râului Mondego, o adevărată enclavă a turismului în natură.

Premiile vor fi decernate în perioada 29-31 mai în orașul Leiria în cadrul celui de-al IV-lea Forum al turismului Intern.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Florin Ștefan, editor online: Irina Giurgiu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 94