Un start-up preia Bower & Wilkins

33765040

Pe piața de dispozitive HiFi, unde concurența este deosebit de acerbă, o companie cu tradiție o ia pe un drum nou. Bower & Wilkins (B&W) formează un parteneriat cu start-up-ul californian EVA. Fostul director financiar de la Facebook va conduce pe viitor B&W.

Specialiștii britanici cu tradiție în tehnica audio, Bowers & Wilkins, aparține de acum unui start-up din California. Despre firma EVA Automation din Redwood City se știe doar că au fost fondați de fostul director financiar de la Facebook, Gideon Yu și vor să își desfășoare activitatea în domeniul dispozitivelor electronice pentru acasă.

Noul joint-venture va purta numele de Bowers & Wilkins, a declarat Yu. Fostul șef al B&W, Joe Atkins, va conduce noua companie, iar Yu va fi pe poziția de top a consiliului de administrație. Bowers & Wilkins, fondată în anul 1966, face parte dintre cele mai cunoscute nume din industria audio. Difuzoarele lor sunt folosite, spre exemplu, de renumitele Abbey-Road-Studios, care îi înregistrau cândva pe cei de la Beatles.

Specialiștii HiFi cu tradiție sunt însă puși sub o presiune mai mare de către ofertanții de difuzoare conectabile în rețea, care pot să difuzeze muzică direct de pe internet și pot de asemenea să facă conexiunea cu un smartphone.

B&W a fost un pionier al acestui concept, printre altele prin modelul Zeppelin, dar aici este vorba despre o piață puternic fragmentată, cu mulți participanți de mici dimensiuni. Rivalul danez Bang & Olufsen a fost de multă vreme în negocieri cu investitori chinezi, care s-au finalizat fără nici un fel de rezultat. De asemenea și alți concurenți precum Dynaudio sunt în curs de preluare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Start-up-uebernimmt-Bower-Wilkins-article17618321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =