Un start-up vrea concerte fără telefoane mobile

9b1d9fa0c7c37b2f9f9e2aa56e78c507

Să te uiți și să savurezi pur și simplu spectacolul, să dansezi și să cânți cu artiștii piesele tale favorite – pentru mulți fani ai concertelor, aceste lucruri au fost demult uitate. Ei preferă de multe ori să filmeze experiența prin intermediul unui smartphone. Iar mulți artiști sunt enervați de acest lucru. Un start-up vine o cu o soluție care să-i ajute.

Mâinile în aer, care blochează vederea, fani care se uită doar în ecranul telefonului mobil și o tonă de clipuri de proastă calitate, la care nimeni nu se va mai uita după concert. Cine nu a văzut cel puțin odată spectatori în primul rând care înregistrează întregul spectacol?. Iar apoi mai face și câteva fotografii cu telefonul mobil, pentru a-i rămâne amintire.

La anumite concerte acest lucru nu se va mai întâmpla. Pentru că un start-up californian pe nume Yondr a dezvoltat o husă pentru telefoane mobile, care are o încuietoare de siguranță. Astfel telefonul poate fi luat la concert, dar nu poate fi folosit. Acest dispozitiv va permite realizarea de zone fără telefoane mobile, cum ar fi la concerte, în școli, peste tot unde acest lucru are sens, explică fondatorul Yondr, Graham Dugoni într-un articol pentru Washington Post. Este posibil ca pe viitor în publicul de la concerte să lumineze din nou brichetele în loc de smartphone-uri?

Există deja primii clienți importanți pentru huse. Potrivit presei americane concertul-surpriză al reunitei trupe Guns N’Roses din luna aprilie precum și spectacolele de warm-up ale lui Chris Rock, moderator al ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, au fost evenimente lipsite de telefoane mobile. Chiar și Alicia Keys a ales pentru ea husele cu încuietori speciale. La scurtă vreme, câtăreața a ținut un concert în Club Lido din Berlin, unde a prezentat piese noi nepublicate anterior. Nici nu e de mirare că Alicia a dorit să împiedice spectatorii să posteze pe internet videoclipuri cu noile sale piese.

Nu este încă clar dacă conceptul va putea fi implementat cu succes, pentru acest lucru trebuie să mai așteptăm. Sigur este însă faptul că tot mai mulți artiști critică obiceiurile excesive de fotografiere și filmare ale fanilor. Superstar-ul Adele a atras atenția unei spectatoare prezente la unul din concertele sale. “Ai putea să încetezi să mă mai filmezi? Eu sunt chiar aici în fața ta”, ar fi spus artista britanică enervată, filmarea întâmplării fiind apoi distribuită pe internet.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Start-up-macht-Konzerte-wieder-handyfrei-article18133221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =