Un startup strânge bani pentru o cască AR destinată chirurgilor

Un start-up londonez care dezvoltă căști holografice pentru chirurgi a strâns 20 de milioane de dolari de la susținători ai căștilor Facebook Oculus.

Touch Surgery, fondat de doi foști chirurgi, au planuri să folosească aceste fonduri pentru a lansa un instrument de realitate augmentată care să îi pregătească pe medici în aspectele mai fine ale chirurgiei. Purtând o cască Microsoft Hololens, ei vor putea vedea un flux video în timp real, provenind de la un chirurg profesionist, suprapus cu un ghid virtual privind felul în care operația ar trebui să fie efectuată.

Finanțarea a fost condusă de firma americană de capital 8VC, un fond din San Francisco a cărui fondatori au investit în Oculus VR înainte ca Facebook să îl cumpere pentru 2 miliarde de dolari în anul 2014.

Această rundă de finanțare aduce capitalul total al Touch Surgery la 30 de milioane de dolari, ca urmare a susținerii anterioare primite din partea fondului londonez Balderton Capital. Touch Surgery a fost fondat în 2013 iar aplicația sa prezentă oferă tutoriale video pentru sute de proceduri chirurgicale.

http://www.telegraph.co.uk/technology/2017/11/07/medical-startup-raises-15m-augmented-reality-surgery-headsets/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 83