Un studiu indică un monopol Lufthansa

Compania aeriană germană Lufthansa vrea să preia concurentul Air Berlin ca urmare a insolvenței acestuia. Potrivit unui studiu, compania aeriană va avea astfel o poziție de monopol pe multe rute, iar astfel scad semnificativ șansele de a se realiza o preluare completă.

Dacă Lufthansa și subsidiara ei Eurowings vor prelua concurentul Air Berlin respectiv subsidiara acestuia pe nume Niki, atunci cea mai mare companie aeriană din Germania va deține o poziție monopolistă pe multe rute sau segmente de piață. La acest rezultat a ajuns un studiu cerut de “Rheinischen Post” și realizat de Centrul German pentru Zbor Aerian și Spațial (DLR).

Astfel că multe rute vor fi disponibile pe piață doar sub brandul Lufthansa sau a subsidiarelor sale. Din Düsseldorf, de multă vreme cel mai important hub al Air Berlin, zborurile către destinații precum Berlin-Tegel, Geneva, Florența, Veneția sau Salzburg vor fi acoperite în proporție de 100% de Lufthansa, pentru că Air Berlin era singurul concurent de până acum.

Cota de piață a Lufthansa/Eurowings va crește de asemenea pe rute precum Palma de Mallorca (de la 32,1% la 73,2%), Zürich (de la 34,3 la 71,6%), Malaga (de la 25,8 la 72,8%) și Roma Fiumincino (de la 25% la 75%). Cota de piață este estimată de DLR cu ajutorul ofertei de zboruri din luna august.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Studie-sieht-Lufthansa-Monopol-article19989988.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9