Un Tesla autonom va călători în acest an de la LA la NYC

În iunie 2013 CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că el va conduce personal un Tesla Model S pe întreg teritoriul american pentru a demonstra eficiența rețelei de încărcare rapidă Supercharger.

Într-adevăr, două Tesla Model S au finalizat cu succes cursa de la Los Angeles la New York City în februarie 2014. Anul trecut Musk a decis să repete cascadoria, dar cu o mențiune și anume că un Tesla autonom îl va purta prin toată țara.

Musk și restul companiei, cu toate acestea, au fost extrem de preocupați cu o sarcină mai dificilă decât era de așteptat: să majoreze producția modelului mai ieftin, Model 3, la un volum care să se apropie de obiectivele inițiale.

În timp ce 30 de exemplare construite cu mâna au fost livrate la primii cumpărători abia în luna iulie, mai puțin de 2000 de exemplare din Model 3 au fost livrate pe tot anul 2017. Musk a făcut referiri frecvente la perioada acesta dificilă pe care a numit-o “production hell” în care Model 3 și Tesla au fost practic blocate, deși comentariile sale de luna aceasta au sugerat că ne putem aștepta la volume mai mari anul acesta.

După cum a recunoscut într-o conferință telefonică cu analiștii financiari ce a avut loc la începutul lunii februarie, a ratat îndeplinirea acestui obiectiv până la finalul anului 2017. Musk a confirmat că va efectua această călătorie de la coastă-la-coastă peste circa trei luni, maxim șase în cazul în care vor apărea situații neprevăzute.

El a confirmat de asemenea că software-ul va fi disponibil pentur utilizatorii care dețin în mașinile lor pachetele corespunzătoare de senzori. Musk a reafirmat comentariul său privind concurenții care au în plan utilizarea sistemului LIDAR în automobile autonome, ei vor ajunge să utilizeze tehnologii inferioare.

https://www.greencarreports.com/news/1115301_self-driving-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 36