Un trezorier sudcoreean dispare cu 100 de milioane de dolari

Compania ABB din Elveția, concurent pentru nemții de la Siemens, are o problemă: în reprezentanța lor din Coreea de Sud au dispărut 100 de milioane de dolari. Trezorierul local este și el implicat.

Datorită unui caz de fraudă în valoare de milioane la reprezentanța sudcoreeană a concernului elvețian ABB, poliția a demarat cercetări pentru a afla locația trezorierului. Domenico Truncellito, purtător de cuvânt la ABB, a confirmat faptul că trezorierul din Coreea de Sud ar fi dispărut. Este căutat peste tot, atât local cât și în străinătate. Poliția, Interpolul și companiile de asigurări sunt implicate.

După rapoartele agenției de știri din Coreea de Sud, Yonhap, poliția competentă din Cheonan este de părere că trezorierul ar fi sustras milioanele de dolari și cel mai probabil ar fi avut complici. Este obligatoriu ca o terță parte să fi fost implicată. Suspectul ar fi fugit către Hong Kong. Anchetatorii au mandat judecătoresc pentru a accesa conturile acestuia.

ABB a obervat pe data de 9 februarie o serie de presupuse nereguli financiare, spune o purtătoare de cuvânt a agenției de PR Edelmann, care lucrează pentru ABB în Coreea. ABB estimează că au fost deturnate fonduri în valoare de circa 100 de milioane de dolari, fonduri care erau destinate plății de taxe și impozite către stat scadente în 2016. Astfel că profitul din anul precedent ar putea să se modifice spre deosebire de situațiile prezentate pe data de 8 februarie anul acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kassenwart-flieht-mit-100-Millionen-Dollar-article19717140.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 24