Un utilizator de internet pierde, în medie, 476 de dolari în urma unui atac cibernetic

IMG_0840

Utilizatorii de internet pierd, în medie, 476 de dolari în urma unui atac cibernetic, însă cu toate acestea doar 60% dintre cei care fac tranzacții online își protejează dispozitivele de pe care realizează aceste operațiuni, relevă un studiu de specialitate realizat de Kaspersky Lab, publicat miercuri.

Conform datelor centralizate, peste jumătate (52%) dintre utilizatorii de Internet care au pierdut bani din cauza infractorilor cibernetici au reușit să-și mai recupereze doar o parte din ei, în cel mai fericit caz.

Cercetarea celor de la Kaspersky Lab arată că, în medie, utilizatorii de Internet pierd 476 de dolari în urma unui atac cibernetic, iar o persoană din zece dintre cele participante la studiu a spus că a pierdut mai mult de 5.000 de dolari.

În plus, 81% dintre cei care accesează internetul declară că realizează tranzacții financiare online, iar aproape jumătate (44%) păstrează informații financiare pe dispozitivele lor, conectate la Internet. Cu toate acestea, doar 60% dintre utilizatorii de Internet își protejează toate dispozitivele.

Potrivit specialiștilor, 45% dintre participanții la studiu susțin că vor fi despăgubiți de bănci, într-o situație de infracționalitate cibernetică, fără nicio problemă, însă puțin peste jumătate dintre cei afectați și-au primit integral banii furați.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii — client.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 6 =