Un val de falimente afectează industria petrolieră americană

ffb2b91e8f5ebe65c82d146006ac3909

Prețurile foarte reduse la petrol cer tributul lor. În Statele Unite ale Americii tot mai multe firme își închid activitatea. Nu se vede nicăieri un sfârșit pentru această tendință. Experții estimează o agravare suplimentară a situației.

Scăderea masivă a prețului la petrol a declanșat un imens val de falimente în SUA. Datorită reducerii masive a veniturilor și-au închis până acum activitatea 59 de firme care aveau ca obiect de activitate obținerea de petrol și gaze naturale, iar acestea s-au văzut de asemenea obligate să înainteze o cerere de protecție în fața creditorilor. Cele mai recente victime sunt Midstates Petroleum și Ultra Petroleum care au intrat săptămâna aceasta în insolvență. Doar în trimestrul de debut al acestui an au falimentat 15 companii din domeniu.

Experții se așteaptă o înrăutățire suplimentară a situației, în ciuda unei recuperări recente în prețul petrolului. După cuvintele lui Charles Gibbs, expert în domeniul reorganizării corporative la casa de avocatură Akin Gump din Texas, industria va mai avea mult de suferit. Nu a trecut nici jumătate din suferință, iar el este de părere ca în al doilea trimestru vor exista mai multe falimente decât în primul.

Multinaționale precum Shell, BP sau Exxon pot să compenseze lipsa de venituri prin economiile efectuate în perioadele mai bune. Probleme au în special firmele mici și tinere, care sunt implicate în producția de petrol și gaze naturale, dar și șisturi bituminoase. Tehnologia frackingului este controversată nu doar din motive ecologice, ci și pentru că este scumpă și complicată. Producătorii ajung tot mai greu la capital proaspăt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pleitewelle-erschuettert-US-Oelbranche-article17623086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 59 =