Un vehicul plug-in hibrid cu trei roti de la PSA

Consorțiul european “Efficient Urban Light Vehicle” (EU-LIVE) a dezvăluit un vehicul hibrid de tip plug-in cu trei roti care are de fapt patru.

Proiectul în valoare de 6,7 milioane de euro, sponsorizat de Comisia Europeană, a implicat 12 parteneri conduși de grupul PSA. Vehiculul intră în categoria L5e și este echipat cu două motoare electrice montate în roțile din spate (dezvoltat de 2 parteneri din consorțiu, Elaphe și Brembo), precum și un motor pe benzină cu un singur cilindru și o putere de 31 de kilowați.

Categoria L5e se referă la vehicule cu trei roți care pot atinge viteze de 50 km/h pe orice drum. Sistemul de baterii de 48V a fost furnizat de Samsung SDI, dar declarația de presă nu a dezvăluit capacitatea sa, nici autonomia în modul complet electric. Viteza maximă se apropie de 130 km/h, în timp ce autonomia este de 300 km.

Poziționat între segmentele vehiculelor cu două roți și cel al vehiculelor cu patru roți, este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, de tip plug-in. Groupe PSA și-a extins perspectiva în design, dincolo de industria automotive. Vehiculul poate fi utilizat și pe șosele, dar și pe autostrăzi, necesită un permis de conducere la fel ca pentru orice alt autoturism.

Sistemul său de înclinare oferă o manevrabilitate superioară, făcând din el un vehicul ușor de condus, la fel ca și un scooter cu trei roți. Acest aspect, dar și tehnologia de control a înclinării reprezintă unul dintre numeroasele patente înregistrate de Groupe PSA ca urmare a parteneriatului.

https://insideevs.com/meet-the-psa-designed-plug-in-hybrid-electric-3-wheeler/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 62