Un videoclip cu un elan alb a devenit viral pe internet

Un videoclip cu apariția surprinzătoare a unui elan alb filmat în vestul Suediei a devenit viral pe rețelele de socializare, potrivit declarațiilor cameramanului, informează DPA luni.

“Am avut noroc să fiu singur și am putut admira elanul timp de 20 de minute”, a povestit Hans Nilsson întâlnirea sa cu elanul pentru DPA.

Nilsson, liderul consiliului municipal din localitatea Eda, din vestul provinciei Varmland, spune că a zărit elanul joi când i-a făcut o poză rapidă, după care s-a întors vineri și l-a văzut din nou.

“Era aproape de drum”, a spus acesta, lucru care i-a permis să-l urmărească de aproape.

Nilsson spune că spera de mult timp să filmeze elanul și se simte norocos că l-a înregistrat.

Filmulețul pe care Nilsson l-a difuzat către postul local P4 Sveriges Radio Varmland a strâns peste un milion de vizualizări, iar zeci de mii de persoane au intrat pe pagina lui de Facebook.

În videoclip, elanul traversează un râu înot și paște.

Nilsson nu crede că există pericolul ca elanul să fie împușcat.

“E atât de mare, încât vânătorii locali îl lasă în pace. Sper să nu îl vizeze nici vânătorii de trofee.”

Elanii, regii pădurilor, sunt de obicei maro. În Suedia trăiesc aproximativ 300.000 de exemplare. Există un număr estimat de 100 de elani albi.

Culoarea albă este cauzată de un defect genetic denumit leucism — de la termenul grecesc ”alb”—care provoacă pierderea pigmentului din piele și păr.

video-foto: P4 Värmland Sveriges Radio / Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 27 =