Una din 10 fete sunt abuzate sexual, potrivit unui raport ONU

_77386609_006525191-2

Una din 10 fete sunt abuzate sexual, potrivit unui raport ONU
Aproximativ 120 de milioane de fete din intreaga lume – ceva mai mult de una din 10 – au fost violate sau agresate sexual până la varsta de 20, spune un raport al ONU. Agenția copiilor Unicef​​, de asemenea, spune că 95,000 copii si adolescenti – cei mai mulţi din America Latină și Caraibe – au fost uciși numai în 2012.

Se remarcă faptul că mulţi copiii din întreaga lume sunt expuşi regulat la violență, inclusiv hărțuire. Documentul se bazează pe date culese din 190 de țări.
Potrivit raportului Unicef, cea mai comună formă de violenţă sexuală, atât pentru băieţi cât şi pentru fete este victimizarea cibernetică, în urma căreia 95.000 de copii și adolescenți au fost uciși în 2012 . Tot raportul mai spune că, unu din trei elevi cu vârstă cuprinsă între 13-15 ani sunt agresaţi regulat la școală, iar şase din 10 copii cu vârste cuprinse între doi și 14 sunt maltrataţi fizic de către îngrijitori.

Între timp, omuciderea a fost raportată ca principala cauza de deces în rândul baieţilor si barbaţilor, cu vârste cuprinse între 10-19 ani, în multe țări din America Latină, cum ar fi Venezuela, Panama, Brazilia și Columbia. Nigeria a avut cel mai mare număr de omucideri în rândul copiilor, 13.000, în timp ce Statele Unite au avut cea mai mare rata de omucidere din rândul țărilor din Europa de Vest și America de Nord.

Raportul a subliniat faptul că violența împotriva copiilor, în unele țări, a rămas acceptată social sau tolerata tacit, și destul de des victimelor le este prea frică să raporteze abuzul. Este prima oară când s-au adunat  date din atât de multe ţări, iar împreună au realizat un audit sumbru la nivel mondial al violenței împotriva copiilor, scrie BBC.

http://www.bbc.com/news/world-29071073

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 10