Ungaria anulează taxa pe internet după protestele în masă

_57669462_013491465-1

Ungaria anulează taxa pe internet după protestele în masă
Ungaria a decis sa amâne taxa propusă asupra traficului de date pe internet după protestele în masă organizate împotriva planului. “Această taxă, în forma sa actuală nu poate fi introdusă”, a declarat vineri, prim-ministrul Viktor Orban.
Protestele pe scară largă au început duminică, când demonstranții au aruncat cu piese de calculatoare vechi spre sediul central al partidului de guvernământ Fidesz al prim-ministrului Orban.

Proiectul de lege – condamnat de UE – va percepe o taxă pe fiecare gigabyte de date transferat pe internet. Protestatarii au formulat obiecțiuni la povara financiară, dar, de asemenea, s-au temut că măsura va restricționa libertatea de exprimare și accesul la informație.

Taxa a fost stabilită la 150 de forinți (0.60 de euro) per gigabyte de trafic de date.
După protestul a mii de oameni, guvernul a decis să limiteze taxa la 700 de forinți pe lună pentru persoane fizice si 5.000 de forinți pentru companii, şi totuşi nu a împăcat mulţimea. Fidesz a declarat că a fost nevoie de o taxă specială pentru a echilibra bugetul Ungariei în 2015.

Vorbind la postul public de radio Kossuth, Orban a declarat că “dacă oamenilor, nu numai că nu le place ceva, dar consideră că este şi nerezonabil, atunci nu ar trebui să fie făcut … Codul fiscal ar trebui să fie modificat. Acest lucru trebuie să fie retras, iar noi nu avem de a face cu acesta acum.”

http://www.bbc.com/news/world-europe-29846285

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2