Ungaria construiește al doilea gard

De doi ani de zile un gard de sârmă ghimpată la granița ungară cu Serbia ar trebui să țină refugiații departe. Premierul maghiar Orban a anunțat construcția unui al doilea gard, cu scopul de a spori eficiența acestei bariere.

Ungaria a început construcția unui al doilea gard la granița sa cu Serbia, care se va derula paralel cu cel anterior. Echipamentele high-tech sunt prevăzute cu camere de supraveghere chiar și cu vedere pe timp de noapte, senzori de mișcare și senzori de căldură. Toate aceste tehnologii îmbunătățesc proiectul inițial, executat în 2015 care a prevăzut construcția unui gard armat cu sârmă ghimpată, lung de 175 de kilometri, care acoperă toată lungimea graniței cu Serbia, din sudul Ungariei. Un purtător de cuvânt al guvernului a confirmat un raport al ziarului pro-guvernamental “Magyar Idok”, care spune că au fost ridicați deja stâlpi la zona de trecere a frontierei de la Kelebia.

Potrivit raportului în ridicarea zidului sunt folosiți deținuți. Aceștia au finalizat deja o porțiune de 10,3 kilometri în noiembrie anul trecut. Directorul consultantului pe probleme de securitate al premierului Viktor Orban, György Bakondi, a spus că această porțiune a depășit așteptările inițiale. Acolo nu au mai existat deloc treceri ilegale ale frontierei.

Potrivit celor de la “Magyar Idok”, construcția ar trebui să fie finalizată în două luni de zile, pentru că la vară este așteptat un nou val de refugiați. În 2015 peste 400.000 de refugiați au trecut prin Ungaria pentru a ajunge în Occident, în special în Germania. Prima barieră de la granița cu Serbia a fost finalizată și pusă în funcțiune în septembrie 2015, un alt proiect similar a urmat o lună mai târziu la granița cu Croația. După finalizarea acestor două proiecte un număr mult mai redus de refugiați au reușit să treacă granița în Ungaria.

http://www.n-tv.de/politik/Ungarn-baut-zweiten-Zaun-article19721786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8