Ungaria închide granița cu Croația

ab604020221936eba535337139e5d770

Ungaria închide granița cu Croația

Ungaria a închis la miezul nopții granita sa cu Croația. Este necesară finalizarea construcției unui gard de sârmă la granița cu țara vecină. Prin intermediul acestui grad Ungaria vrea să controleze fluxul de refugiați prin așa-numita rută balcanică.

Ungaria a închis graniața sa cu Croația în noaptea de vineri spre sâmbătă. Asta a anunțat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto la Budapesta. Joi guvernul ungar a anunțat pentru prima dată că urmează să fie finalizată construcția unui gard de sârmă ghimpată la granița cu vecinul membru UE, pentru preveni imigrația ilegală a refugiaților din Balcani și a anunțat o decizie de a închide granița pe termen scurt.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat pe data de 5 septembrie că permite imigrația a mii de refugiați fără a fi înregistrați ca urmare a situației dramatice a refugiaților sirieni din Ungaria. De atunci însă numărul de refugiați s-a accelerat semnificativ.

De câteva săptămâni există speculații că prognoza oficială privind solicitanții de azil este mult prea mică. Ultimele estimări arată faptul că numărul refugiaților din Germania ar putea atinge pe întregul an pragul de 1,5 milioane. Spiegel și Hamburger Morgenpost au raportat citând un document de încredere că peste 400.000 de refugiați au sosit deja.

Ministrul federal de interne, Thomas de Maizière și-a păstrat deja de multă vreme prognoza de 800.000 de. Deja din săptămânile trecute politicienii CDU au spus faptul că nu se vor prezenta noi cifre privind situația refugiaților.

Fiecare astfel de declarație conduce la neliniște și tulburări în rândul populației.

http://www.n-tv.de/politik/Ungarn-schliesst-Grenze-zu-Kroatien-article16153716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 32