Ungaria pune la plată grupul RTL

 

RTL

Ungaria pune la plată grupul RTL
Guvernul ungar a trecut de Parlament o nouă taxă pentru companiile media. Grupul RTL este afectat de această decizie, va fi astfel influențată negativ de venitul său net.

Introducerea impozitului controversat, pentru companiile mass-media și de publicitate din Ungaria va afecta, de departe, câștigurile celei mai mari companii de televiziune private din Europa, RTL group. Venitul net pentru întregul an va fi afectat în mod negativ de către taxă.

Grupul RTL care include, de asemenea, n-tv, se aștepată ca pentru filiala sa maghiară să sosească curând o povară fiscală suplimentară și astfel fondul comercial să fie amortizat. Cantitatea de depreciere va fi în continuare determinată și trebuie anunțată odată cu rezultatele de pe jumătate de an, la data de 21 august.

Afacerile din Ungaria reprezintă una dintre cele mai mici părți ale companiei RTL. Grupul a postat o cifră de afaceri de 5,9 miliarde de euro și un profit operațional de 1,2 miliarde anul trecut. În Ungaria, grupul a generat un profit operațional de 15 milioane de euro la un venit de 100 milioane.

RTL Ungaria a acuzat guvernul de dreapta de la Budapesta că va distruge compania cu introducerea acestei taxe de publicitate și astfel se va limita libertate presei. Mass-media și companiile de publicitate din țară au protestat deja împotriva taxei în forma sa actuală și explică că aceasta îi amenință cu insolvența.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ungarn-Steuer-setzt-RTL-Group-zu-article13160871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =