Ungaria vrea să devină mai atractivă pentru firme

img_0024
Viktor Orban intenționează să reducă nivelul impozitării în Ungaria la nouă procente. Astfel țara va oferi cele mai bune condiții fiscale din UE și țara va deveni mai interesantă pentru firme. Dar experții privesc acest pas cu scepticism.

Guvernul ungar vrea să reducă cota unică de impozitare la cel mai redus nivel din Uniunea Europeană și astfel să facă țara mai atractivă pentru companii străine. Premierul maghiar Viktor Orban a anunțat că, cota unică de impozitare va fi redusă la nouă procente de anul viitor. Această cotă ar trebui să fie valabilă pentru orice fel de companii, mici, medii sau mari. Cu această cotă de impozitare Ungaria dorește să ofere unul dintre cele mai bune medii fiscale din lume, spune Orban.

De multă vreme companiile mici și mijlocii plătesc în Ungaria o cotă unică de impozitare de zece procente, companiile mari plătesc 19%. La nivelul UE în prezent țările cu cele mai mici cote de impozitare le au Irlanda (12,5% sau 25%), Bulgaria (10% și 5%) și Cipru (12,5%).

Ministrul Economiei, Mihaly Varga, a estimat reducerea veniturilor fiscale pentru anul 2017 la circa 145 de miliarde de forinți (470 milioane de euro). Ceea ce înseamnă că vor rămâne cu 145 de miliarde de forinți mai mult în buzunarele companiilor, explică acesta.

În presa economică ungară anunțul a fost tratat cu scepticism. Ziarul eocnomic “Portfolio” a descris planurile ca fiind spectaculoase, dar a avertizat cu privire la deficitul de forță de muncă din Ungaria, ceea ce împiedică mulți investitori să vină în țară. Pagina de știri Index.hu a subliniat faptul că Ungaria se numără printre țările cu cele mai mari contribuții pentru angajați la sistemele sociale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ungarn-will-fuer-Firmen-attraktiver-werden-article19119371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5