Unii somerii greci au conturi de milioane

48449342

Atena verifică soldurile bancare mari
Cine are peste 100.000 de euro în Grecia devine automat țintă a campaniei. La primele controale anchetatorii au și identificat deja primele cazuri, în care proprietarii conturilor sunt susceptibili de a fi aduși în fața anchetatorilor pentru explicații.

În lupta împotriva evazioniștilor fiscali, oficiile fiscale elene verifică potrivit raportului unui ziar toți grecii cu depozite bancare de peste 100.000 de euro. Cine nu poate explica cum a obținut banii va avea de plătit penalități aspre.

Băncile grecești au predat deja autorităților datele necesare, atenienii raportând astfel pentru ziarul To Vima, citând Ministerul Finanțelor. După primele verificări au fost raportate deja unele cazuri strigătoare la cer.

Printre ei se află un antreprenor din domeniul construcțiilor care nu doar că are un venit de 72.000 de euro pe anul trecut, care mai este și impozitat, dar prezintă cu toate acestea un sold bancar de 280 milioane de euro. O persoană șomeră a înregistrat, fără venituri, în ultimii ani, un sold mediu bancar de 2,5 milioane de euro. Potrivit Ministerului de Finanțe, suma depozitelor de numerar care depășesc 100.000 de euro va fi de aproximativ 43 de miliarde de euro.

Cu toate acestea, vânătoarea de oameni ce practică frauda la nivel fiscal, poate eșua datorită lipsei de personal. Până în prezent Agenția de știri DPA a raportat că doar șase ofițeri au fost numiți pe poziția nou creată, iar potențialii evazioniști au prea mult timp la dispoziție. Revizuirea datelor ar dura, potrivit personalului curent angajat, peste 15 ani. Iar astfel ar urma ca aproximativ 1,2 milioane persoane să fie verificate și apoi comparate cu venitul estimat raportat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athen-ueberprueft-hohe-Bankguthaben-article13357466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 70