Unilever vinde afacerile cu margarină

Pentru gigantul internațional de alimente și bunuri de consum, Unilever, și-a început cândva activitatea cu diferite produse de întins pe pâine. Acum vrea să se despartă de această divizie care nu mai este profitabilă și vinde brandurile Rama, Becel și Flora către investitori financiari. Acționarii vor profita de pe urma acestei decizii.

Concernul alimentar Unilever a vândut afacerea sa cu margarină care implică brandurile Rama, Becel și Flora către investitorul financiar KKR. Compania olandeză-britanică primește pentru această tranzacție 6,83 miliarde de euro, a declarat Unilever printr-un reprezentant de la Londra. Perfectarea tranzacției este de așteptat să se petreacă la mijlocul anului 2018. Unilever a demarat un program cuprinzător de restructurare după tentativa eșuată de a fi preluat de către cunoscutul producător american de ketchup, Kraft Heinz.

Anunțul privind intenția de despărțire de această divizie a fost făcut încă din primăvară., Obiectivul este de a reduce costurile până în anul 2020 și de a spori profitabilitatea. Odată cu vânzarea acestor mărci, Unilever se despart de unul dintre cele mai slabe domenii de activitate. În ultimii ani vânzările din Europa și SUA au scăzut masiv, pentru că tot mai mulți clienți preferă untul în locul margarinei. În ultimul an vânzările s-au ridicat la fix 3 miliarde de euro, în timp ce concernul a vândut în total în aceeași perioadă de 53 de miliarde de euro.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Unilever-verkauft-Geschaeft-mit-Margarine-article20187961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 59