Unister cere insolvența dupa accidentul de avion al managerului

86db0a377f04515d940783d43bbc195d

În urmă cu câteva zile Thomas Wagner a decedat și odată cu cel una dintre cele mai cunoscute figuri antreprenoriale din Germania. Directorul executiv al Unister avea peste 1000 de angajați, care acum se tem pentru locurile lor de muncă.

Cu puține zile în urmă prăbușirea avionului milionarului Thomas Wagner a determinat holdingul de afaceri online, Unister, să ceară insolvența. Tribunalul regional de la Leipzig l-a numit administrator de insolvență pe Lucas Flöther pentru portalurile online ale companiei, precum “ab-in-den-urlaub.de” sau „fluege.de”. El încearcă să scoată din această situație dificilă operațiunile companiei. Administratorul insolvenței a declarat că situația de insolvență preliminară oferă companiilor în special o securitate financiară pe termen scurt. Este vorba despre păstrarea unității companiei. Pe baza acestei fundații compania Unister Holding poate apoi să se dezvolte stabil pe termen lung.

Unister deține peste 40 de portaluri de internet, printre care fluege.de sau ab-in-den-urlaub.de. Compania deține este 1000 de angajați. Presa a fost prima care a raportat prima despre falimentul companiei, inclusiv prin intermediul Mitteldeutsche Zeitung.

Wagner s-a prăbușit joia trecută cu avionul său privat pe teritoriul Sloveniei. În accident au decedat de asemenea acționarul Unister, Oliver Schilling, un bancher și pilotul. Aparatul de zbor cu șase locuri se afla pe ruta de întoarcere de la Veneția la Leipzig.

Ocazia călătoriei pare să rămână un mister, nimeni nu are informații în acest sens. Compania, cât și poliția au comentat destul de mult pe marginea incidentului și cauzele sale, vorbindu-se despre existența o servietă plină cu bani care ar fi fost găsit la locul prăbușirii. Potrivit celor de la Bild, printre resturile avionului ar fi fost găsite sume mari de bani. Cofondatorul Unister, Daniel Kirchhof, spune că nu știe nimic despre așa ceva.

Se presupune că Wagner ar fi zburat pentru a încheia afaceri. Purtătorul de cuvânt al companiei, Dirk Rogl, a confirmat această informație, spunând că domnul Wagner și domnul Schilling se aflau în Veneția pentru a purta discuții cu potențiali investitori. Dar există însă doar speculații privind milioanele de euro pe care le avea la el și care au fost găsite în urma accidentului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Unister-meldet-Insolvenz-an-article18218821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 11