United Internet preia Versatel

 

United Internet preia Versatel
Participanții la piață văd acest lucru ca pe o măsură pozitivă. United Internet achiziționează restul de aproape 75% din operatorul de fibră optică Versatel. Compania din Montabaur întărește cu această preluare poziția sa de pe piața germană ca al doilea cel mai mare furnizor de DSL din Germania.

ISP-ul United Internet dorește să preia complet operatorul de fibră optică Versatel. Pentru 74,9% din ce a rămas din Versatel, United Internet ca achita o valoare de aproximativ 586 milioane de euro în numerar, a anunțat compania din Montabaur. Acțiunile sunt deținute în prezent de fonduri administrate de firma de private equity Kohlberg Kravis Roberts (KKR), se arată în rapoartele de presă. United Internet este implicată încă de la sfârșitul anului 2012 în Versatel în proporție de 25,1%.

Având în vedere preluarea completă și schimbarea din contabilitate ce va fi efectuată în anul 2014, costurile totale s-ar putea ridica la aproximativ 100 milioane de euro. Odată cu achiziția finanțată prin credit, United Internet obține acces la cea de-a doua cea mai mare rețea de fibră optică din Germania. În plus, United Internet își întărește astfel poziția sa pe piață ca cel de-al doilea cel mai mare furnizor de DLS din Germania după Deutsche Telekom.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/United-Internet-krallt-sich-Versatel-article13538361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =