Universitarii oradeni si cei din Debrecen si-au dat mana pentru tehnologii avansate cu bani UE

nanoind_lot

Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, a inaugurat joi 11 decembrie, 3 laboratoare dotate cu cele mai performante aparaturi implementate prin bani europeni, printr-un proiect transfrontalier, împreună cu Universitatea din Debrecen.

Amenajate într-o cladire din spatele tipografiei Oradea, noile laboratoare au avut parte de sute de mii de euro, bani investiti atat în reabilitarea clădirii cat și în aparatura de ultimă generație.

“Vorbim de un domeniu nou, foarte avansat: nanotehnologie. Ne dorim să facem performanţă aici”, a declarat rectorul Constantin Bungău. Universitatea din Oradea, a investit 646.000 Euro în aparatura pentru studii și cercetări în nanotehnologie. Printre aparatele performante se numară un microscop cu forță atomică și un aparat ”nanoindenter” cu ajutorul căruia materialele se pot scana.

La sfarșitul acestui eveniment, Vasseleny Tiberiu a precizat faptul ca nu multe centre de cercetare din Romania sunt dotate cu astfel de aparate de ultimă generație care să fie puse inclusiv la dispoziția doctoranzilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45