Universitate californiană cumpără o flotă de autobuze electrice

BYD este o companie chineză care produce mașini electrice iar numele provine de la un citat motivațional (“Build Your Dreams”). Acum susține că ar fi cea mai mare companie producătoare de vehicule electrice din lume, construind chiar și autobuze.

Nu suntem siguri cine mai exact visează la autobuze, dar compania construiește acum prima flotă de autobuze electrice propulsate de baterii pentru University of California, Irvine. Studenții de la universitate au votat într-un referendum din anul 2013 pentru a finanța conversia la o flotă de autobuze electrice cu o taxă pe cap de student de 40 de dolari per semestru, iar taxa include toate serviciile de transport.

Noul serviciu de transport electric a fost dezvăluit recent în campus cu ocazia unei ceremonii. Cele 20 de autobuze noi marca BYD, cunoscute drept Anteater Express, denumire luată după mascota școlii, vor înlocui cele 29 de exemplare diesel cu motoare vechi, fiind de așteptat să ofere peste 2 milioane de călătorii anual în interiorul sau în jurul campusului ori în diferite locații din oraș. BYD abia a vândut poate un automobil electric în SUA, dar s-a retras de pe piață înainte de a prezenta un al doilea model.

Autobuzele electrice BYD K9M oferă 41 de locuri și au o autonomie de circa 260 de km cu o singură încărcare. BYD estimează costul de rulare ca fiind cu 1 dolar pe milă mai redus decât versiunile anteriore cu motor diesel. Bateriile din ele sunt de tip litiu-fosfat de fier și sunt produse în Lancaster-California, beneficiind de 12 ani garanție.

https://www.greencarreports.com/news/1116439_california-university-gets-countrys-first-battery-electric-bus-fleet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14