Unsprezece semne că ai curajul necesar pentru a reusi

Do-You-Have-Grit

Curajul este acel “ceva în plus”, care îi separă pe cei mai de succes de restul. E pasiunea, perseverenta, rezistenta în luptă pana cand visele devin o realitate. Dezvoltarea curajului este despre cum faci în mod obișnuit lucrurile pe care nimeni altcineva nu este dispus să le facă. Există câteva semne care demonstreaza că ai taria de caracter necesara pentru a reusi şi pe care poti să le dezvolti.

1.Trebuie să consideri eşecul o lectie
Cei mai de succes antreprenori văd eșecul drept un pas mic și necesar în procesul de a ajunge la obiectivele propuse.

2. Trebuie să lupti atunci când te simți deja învins.
Dispui întotdeauna de două opțiuni atunci când lucrurile încep să devină dificile: poti depăși un obstacol și să treci mai departe, sau poti să lasi lucrurile baltă. Dacă renunti cand lucrurile devin grele, te va face sa renunti si mai usor data viitoare. Pe de altă parte, dacă nu renunti, vei avea curajul sa depasesti problemele viitoare.

3.Trebuie să faci lucruri de care ți-e frică să le faci.
Uneori trebuie să facem lucruri pe care nu dorim să le facem dar stim ca ne vor ajuta in viitor. Este ușor să fim panicati, dar oamenii de succes știu că, în aceste momente, cel mai bun lucru pe care îl poti face este să începi imediat si sa nu pierzi timpul. Fiecare moment de frică scade timp și energie.

4.Trebuie să păstrezi emoțiile sub control.
În timp ce este imposibil să nu simți emoțiile, e complet sub puterea ta de a le gestiona în mod eficient și pentru a te menține într-o poziție de control. Când ai lăsat emoțiile să preia capacitatea de a gândi clar, este ușor să pierzi rezolvarea. O stare proastă te poate face sa te dezlănțui sau să te indepărtezi de direcția aleasă, la fel de ușor cum o stare de spirit buna te poate face prea încrezător și impulsiv.

5.Trebuie să ai încredere instinctul tău. Există o linie fină între încredere in instinct și în a fi impulsiv. Încredere in instinct este o chestiune de a privi deciziile din toate unghiurile posibile, iar în cazul în care faptele nu prezintă o alternativă clară, crezi în capacitatea ta de a alege.

6. Va trebui să dai mai mult decât primesti în schimb.
Persoanele cu tărie de caracter știu că rezultatele reale apar numai în timp și renunță la satisfactia imediata.

7.Trebuie să conduci, atunci când nimeni altcineva nu te urmează. Nu este ușor în a stabili o direcție și a crede în tine atunci când nu ai nici un suport, dar adevăratul test al tariei este cât de bine iti mentii hotărârea atunci când nimeni altcineva nu crede în ceea ce faci. Persoanele care au curaj cred în ei înșiși, indiferent de ce spun ceilalti.

8. Trebuie să respecti termenele limită, care sunt nerezonabile si sa livrezi rezultate care depășesc așteptările. Oameni de succes găsesc o modalitate de a spune da și in acelasi timp să onoreze angajamentele existente.

9. Trebuie să te concentrezi asupra detaliilor.

10. Trebuie să fii dragut cu persoanele care au fost nepoliticoase cu tine. Când oamenii te tratează prost, este tentant să cobori la nivelul lor și să le întorci favoarea. Persoanele cu tarie de caracter nu permit altora să le jignească, dar asta nu înseamnă că sunt nepoliticoase. În schimb, ei tratează oamenii nepoliticosi și cruzi cu aceeași bunătate ca si pe oricine altcineva, pentru că nu va permite ca negativitatea altei persoane să ii tragă in jos.

11. Trebuie să fii răspunzător pentru acțiunile tale, indiferent de ce. Oamenii, mult mai probabil îşi vor aminti cum ai rezolvat o problemă decât cum ai creat-o. Prin răspundere, chiar și atunci când ceri scuze este o opțiune, arată că îți pasă de rezultate mai mult decât de imaginea sau ego-ul tău.

http://www.talentsmart.com/articles/11-Signs-You-Have-the-Grit-You-Need-to-Succeed-1788243859-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 37 =