Unul din patru germani își revizuiește consumul de ouă, după scandalul fipronilului

Un sfert dintre adulții germani și-au modificat obiceiurile alimentare în ceea ce privește consumul de ouă ca urmare a scandalului ouălor contaminate cu insecticidul fipronil, potrivit unui sondaj comandat de dpa.

Germania este una dintre cele 17 țări în care au fost distribuite ouă contaminate cu acest insecticid, considerat nepotrivit consumului uman.

Fipronilul, substanță utilizată în mod obișnuit în produsele veterinare împotriva puricilor, acarienilor și căpușelor, este interzis la tratarea animalelor destinate consumului uman, precum păsările.

Pe fondul scandalului, 16% dintre respondenții din Germania au declarat că mănâncă mai puține ouă, iar 10% au spus că le-au scos din alimentația zilnică, potrivit grupului de cercetare a pieței YouGov. Totuși, 65% dintre persoanele intervievate au declarat că nu sunt îngrijorate și că vor continua să consume ouă ca și până acum. De altfel, autorități din mai multe țări europene au declarat că riscul intoxicației la oameni este redus.

Sondajul YouGov a fost efectuat pe un eșantion de 2.050 de persoane cu vârste peste 18 ani și a fost realizat online în zilele de 9 și 10 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 30