Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit

_76205783_women_exercising

Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit, spun cercetătorii
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge, unul din trei cazuri de boală Alzheimer poate fi prevenit. Tot aceştia au analizat datele populaţiei pentru a identifica principalii şapte factori de risc pentru această boală. Printre aceşti factori se afla o lipsa de exercitiu, fumatul, depresia și nivel scăzut de educație. Cercetările anterioare din 2011 au făcut această estimarea la  unul din  două cazuri, dar acest nou studiu ia în considerare factorii de risc care se suprapun. Alzheimer Research UK spune că varsta a rămas totuşi, cel mai mare factor de risc.

Iată care sunt cei şapte factori de risc principali: diabetul, hipertensiunea, obezitatea, lipsa de activitatea fizică, depresia, fumatul şi nivelul scăzut de educaţie. O dată ce aceşi factori au fost ientificaţi, cercetătorii au fost preocupaţi să afle cum ar putea afecta numărul de cazuri Alzheimer pe viitor,dacă aceşti factor vor fi reduşi. Astfel, ei au constatat ca, prin reducerea fiecărui factor de risc cu 10%, aproape nouă milioane de cazuri de boala ar putea fi prevenite până în 2050.
În Marea Britanie, o reducere de 10% din factorii de risc ar reduce cazurile cu 8,8%, sau 200.000, până în 2050, au calculat aceştia.

Estimările actuale sugerează că peste 106 milioane de oameni din intreaga lume vor fi diagnosticaţi cu Alzheimer până în 2050 – mai mult de trei ori decât numărul celor afectati în 2010. Cu toate acestea, revenind la factorii de risc, cercetătorii spun că dintre cei șapte, cea mai mare parte a cazurilor de Alzheimer din SUA, Marea Britanie și restul Europei, pot fi atribuite  lipsei de activitate fizica. Studiul spune că o treime din populatia adulta din aceste țări este inactivă fizic.
Lipsa de activitate fizica este, de asemenea, legată de un risc crescut de alte probleme de sanatate, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare.

http://www.bbc.com/news/health-28262878

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80