UNUL DIN TREI GERMANI LOCUIESTE SINGUR

Mietwohnungen in Berlin

Oamenii locuiesc singuri
Locuințele single sunt cele mai frecvent întâlnite locuințe din Germania. După cum reiese din recensământul din 2011, în aproximativ o treime din locuințe trăiesc separat doar un bărbat ori o femeie. Familiile trăiesc tot mai puțin împreună.

Oamenii din Germania locuiesc din ce în ce mai puțin singuri. Locuințele individuale sunt cele mai frecvent tip de locuințe întâlnite în Germania. În fiecare a treia gospodărie trăiește doar un bărbat sau o femeie, spune Biroul Federal de Statistică de la Wiesbaden citând recensământul din 2011. De cele mai multe ori (42%) persoanele singure locuiesc în orașele mari, doar aproximativ unul din șase persoane (17,6%) de sub 30 de ani. Peste o treime, 34,1%, cu toate acestea, sunt la vârsta pensionării, de peste 64 de ani.

Peste jumătate din populație locuiește în perechi, sau câte trei persoane împart aceeași locuință. Dar există de două ori mai multe gospodării cu două persoane (33,2%) decât cele cu trei persoane (14,5%). Locuințele cu peste patru persoane, indiferent dacă apartamentele sunt separate sau nu reprezintă doar 4,8% din gospodării. Iar fiecare a cincea gospodărie din Republica Federală este o locuință unde trăiesc persoane în vârstă, indiferent că locuiesc singure sau în pereche.

În 60,3% din gospodăriile germane locuiesc familii, indiferent că au sau nu copii. Cu toate acestea, cele cu copii sunt ceva mai numeroase, 32,7% față de 27,6%. Iar în 45,1% din gospodării găzduiesc cupluri căsătorite, cuplurile necăsătorite realizând un procent de 7,3%. Gospodăriile cu copii, dar cu un singur părinte reprezintă 7,8% din numărul total al gospodăriilor.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/singlewohnungen-sind-der-haeufigste-haushaltstyp-in-deutschland-a-972128.html

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 85