UPDATE: Cutremuratoarea realitate, deosebirea intre refugiat si emigrant e sfasietoare

Snapshot-2015-09-05-10-59-37

UPDATE: Cutremuratoarea realitate, deosebirea intre refugiat si emigrant e sfasietoare

UPDATE: 23.00 05.09.2015
“Umanitatea a eşuat. Ruşine, ruşine, ruşine.” Un artist i-a adus un omagiu băieţelului înecat 
Artistul indian Sudarsan Pattnaik i-a adus un omagiu băieţelului sirian în vârstă de trei ani, care s-a înecat în Turcia, realizând o sculptură din nisip cu imaginea trupului acestuia, potrivit dailymail.co.uk.


Această sculptură din nisip, care a fost realizată de Sudarsan Pattnaik pe plaja din oraşul indian Puri, se alătură miilor de omagii aduse în ultimele zile lui Aylan Kurdi, un băieţel în vârstă de trei ani, care a fost descoperit mort pe o plajă din Turcia, după ce ambarcaţiunea cu care acesta şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat. Alături de Aylan au decedat şi mama acestuia, Rehan, în vârstă de 35 de ani, şi fratele său, Galip, în vârstă de cinci ani.
O fotografie tulburătoare cu imaginea lui Aylan Kurdi, adus pe ţărmul turcesc de ape, a concentrat atenţia lumii asupra valului de imigranţi alimentat de război şi lipsuri. Artistul indian Sudarsan Pattnaik a recreat din nisip exact imaginea lui Aylan Kurdi, surprins întins cu faţa în jos pe o plajă din Turcia.
Alături de sculptura realizată, Sudarsan Pattnaik a scris mesajul “Humanity washed ashore. SHAME SHAME SHAME…” (Umanitatea a eşuat. Ruşine Ruşine Ruşine, n.r.).

Snapshot-2015-09-05-22-50-25
În social media, utilizatorii au creat numeroase opere de artă ca urmare a acestei tragedii, multe dintre acestea imaginându-l pe băieţelui sirian sub forma unui înger.

syrian-refugee-boy-turkey-2
Pericolul de a fi ucis in tara ta, Siria, te determina sa iti parasesti propria patrie, asta se chiama refugiat, fata de cel care pleaca din Romania ca sa o duca mai bine in alta tara se chiama emigrant, aceasta e deosebirea intre cele doua stari “a trai sau a muri” si “supravietuiesc sau a trai mai bine”.
Aceste deziderate de existenta nu le-au inteles nici Basescu si nici Orban, care in final, dupa ce vorbesc doar ca sa se afle in treaba, acum inteleg, sper, ca tot imensa e diferenta intre a fi civilizat si marlan.

O proba de schimbare am vazut asta noapte la ungurul Orban, punand autocare la dispozitia refugiatilor sirieni care mergeau pe jos spre Austria. Si ca lovitura peste guritza basesciana sa fie si mai profunda, de cateva ore, austriecii au disponibilizat o imensa sala de concerte pentru sirienii care doresc sa ramina in Austria, celorlalti li s-au oferit autocare spre Munchen via Salzburg de unde vor fi transportati cu autocare germane.

Snapshot-2015-09-05-11-32-47

Sunt gesturi care le merita din plin “EROUL COPILAS”-Aylan Kurdi’s, a carui moarte, la varsta de doar doi ani, pe o plaja din Bodrum-Turcia, a cutremurat tot globul, ca sa-i trezeasca la realitatea vietii cotidiene pe toti politicienii cu inima si constiinta, si nu numai pe acestia.
DUMNEZEU SA-L ODIHNESCA IN PACE!

 

——————————————————————————————————————————————–

Desigur ca raul trebuie distrus de la radacina-statul islamic constituit prin forta in Siria. Daca austriecii i-au primit cu aplauze pe refugiatii sirieni iata ca si britanicii au facut la fel, anuntand fara nici o distributie de la UE ca au mai  suplimentat locurile pentru primirea acestora pe teritoriul lor.
Ba mai mult, bazindu-ne pe surse BBC, tocmai in ideea stoparii refugierii, ministrii britanici sustin ideea unei actiuni militare in Siria, sens in care incep sa discute o posibila actiune militara britanica in Siria saptamana viitoare.
Propunere este facuta pentru a obtine votul in Camera Comunelor guvernul bazndu-se pe realizarile din Irak cu raidurile aeriene RAF (Royal Air Force) si antrenarea fortelor de securitate kurde si irakiene.

Snapshot-2015-09-05-11-52-15

“Marea Britanie, impreuna cu partenerii comerciali, sustine procesul de a forma un guvern al Libiei recunoscut si elaboreaza planuri pentru a furniza sprijin odata ce acesta e demarat; o echipa de mici dimensiuni (formata din 20 de trupe) va fi trimisa si in Libia, pentru a garanta securitatea frontierelor sale – un pas crucial pentru a opri valul de migratie in Europa”, spune un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 21