UPDATE ISU: Patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spațiu care normal este închis | Incendiul de la Bamboo a fost declarat stins

01210908-644590531

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat, luni, la ieșirea din sediul Poliției Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis. Incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București. La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

UPDATE ORA 16.02 Patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spațiu care normal este închis

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat, luni, la ieșirea din sediul Poliției Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

“A pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa. Pe mine m-au chemat și normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment și am văzut… Foarte ciudat cum s-a aprins foc și cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată și s-a ieșit”, a declarat italianul Joshua Castellano, după ce a fost audiat în dosarul deschis în urma incendiului de sâmbătă.

Întrebat în legătură cu documentele de autorizare, el a explicat că exista în curs o procedură de avizare.

“Nu are cum să nu aibă avize, era aviz în procedură normală de a obține autorizație. Locația are un proces de autorizare pentru ISU, pentru că după ce s-a întâmplat cu Colectiv s-au făcut niște schimbări. În momentul când nu ai o locație mică, ai o locație destul de mare, de 5.000 de metri pătrați, trebuie să fie refăcută toate lucrarea, cu avizarea respectivă, cu aprobarea până la sfârșitul 30 iunie 2017, pentru asta noi eram în regulă pentru funcționare”, a precizat proprietarul clubului Bamboo.

Joshua Castellano a arătat că o singură dată a fost amendat clubul, pe motiv că o canapea era în dreptul unei uși destinate ieșirii de siguranță.

Chestionat dacă localul era asigurat, acesta a răspuns că nu, neputând să fie încheiată asigurare fără aviz ISU.

“Nu, am avut anul trecut asigurare. Înainte să se întâmple chestia asta cu Colectiv am avut asigurare. În momentul când s-au schimbat toate legile și în momentul când trebuie să faci o lucrare, să te pui în regulă cu toate legile noi pentru partea asta de ISU, a trebuit să nu avem asigurare. Dacă nu ai avizul ISU, asigurarea nu plătește despăgubirea. Pentru asta, păgubitul sunt eu, nu e nimeni altcineva, cum a fost în 2005”, a mai precizat Castellano.

Cu privire la acuzațiile că s-ar fi fumat în continuare în club, el a explicat că este dificil să se controleze fumatul într-o locație în care intră 1.500 de persoane.

“A controla fumatul într-o locație în care intră 1.500 de persoane este foarte dificil în general. Oamenii locației și angajații și-au făcut jobul foarte bine. Când a fumat cineva, tot timpul le-a fost spus să nu fumeze că este interzis. (…) Au fost puse semne cu “Fumatul oprit” peste tot. (…) Nu este vorba de fumat acum, (…) s-a prăbușit Bamboo, a luat foc Bamboo, nu cred că a luat foc pentru o țigare, nu atacați lucruri care nu sunt potrivite”, a spus acesta.

El a mai arătat că în acea noapte în club ar fi fost 700-800 de persoane, capacitatea fiind de peste 1.200 de oameni.

Incendiul de la clubul Bamboo din noaptea de vineri spre sâmbătă a fost declarat stins luni, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București. La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare parte.

Au ajuns la spitalele din Capitală 44 de persoane. Luni mai erau internate trei. Niciunul dintre pacienți nu a prezentat arsuri.

UPDATE ORA 15.40 Unul dintre cei trei pacienți de la Floreasca a fost externat

UPDATE ORA 12.50 ISU: Incendiul de la Bamboo a fost declarat stins

Incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București.

La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

UPDATE ORA 12.21 Patronul clubului Bamboo, audiat la Poliția Capitalei

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, s-a prezentat luni la sediul Poliței Capitalei pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma incendiului de sâmbătă.

UPDATE ORA 10.35 Se mai observă un focar de unde se degajă fum, cu posibilități limitate de stingere din exterior

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov anunță că la clubul Bamboo se mai observă un singur focar în zona centrală, de unde se degajă fum, cu posibilități limitate de stingere a acestuia din exterior, fapt ce determină supravegherea zonei și pe parcursul zilei de luni.

La clubul Bamboo se află o autospecială de stingere.

ISU București-Ilfov precizează că, în ceea ce privește cercetarea cauzelor și a circumstanțelor în care s-a produs incendiul, aspectele de interes public vor fi comunicate de organele de cercetare desemnate.

UPDATE ORA 10.27 Patru persoane mai sunt internate

Patru persoane care au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo se mai află internate, luni, la Spitalele de Urgență Floreasca și Sf. Pantelimon.

Trei sunt la Floreasca și una la Spitalul “Sf. Pantelimon”.

La Floreasca, doi pacienți se află în secția Ortopedie și unul la Toxicologie.

Potrivit unor surse medicale, pacienta care fusese inițial intubată în urma incendiului are o evoluție favorabilă.

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat luni pentru AGERPRES că pacientul din unitatea medicală va rămâne internat până miercuri dimineață.

“Rămâne internat până miercuri dimineață pentru urmărire. Nu are nicio modificare în plus”, a spus managerul.

UPDATE ORA 10.20 IGSU: Amenzi de 94.550 lei pentru nerespectarea reglementărilor în privința apărării împotriva incendiilor

UPDATE ORA 9.32 ISU menține pentru supraveghere o autospecială de stingere la fața locului

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au păstrat o autospecială de stingere la clubul Bamboo pentru a supraveghea eventualele focare de incendiu rămase nestinse, au anunțat luni, pentru AGERPRES, oficiali ai instituției.

Conform acestora, este posibil ca în cursul zilei de luni incendiul de la Bamboo să fie declarat stins.

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală, care a izbucnit sâmbătă dimineață, nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare proporție.

Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care și-ar fi pierdut viața în urma incendiului.

ORA 9.14 Audierile în dosarul incendiului de la Bamboo continuă, fiind așteptat și patronul clubului

Anchetatorii continuă luni audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo și este posibil să se prezinte în fața lor și patronul clubului, au precizat pentru AGERPRES reprezentanți ai Poliției Capitalei.

În cursul zilei de duminică au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei 20 persoane, printre care administratorul clubului — care s-a prezentat împreună cu avocatul — angajați și clienți ai clubului bucureștean, în total fiind audiate până în prezent 40 de persoane.

Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliției Capitalei.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București și reprezentanți ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei s-au deplasat duminică la clubul Bamboo pentru a evalua situația din teren.

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală, care a izbucnit sâmbătă dimineață, nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare proporție.

“Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri (sâmbătă-n.r.) nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi (duminică-n.r.) ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat duminică Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Acesta a arătat că, dacă va fi nevoie, va reveni la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 55