Update major pentru Windows 10 pe data de 2 august

Windows-10-Anniversary-Update

Microsoft a dat publicității faptul că Windows 10 va primi pe data de 2 august anul acesta un “update aniversar” care îi va aduce multe funcții noi și îmbunătățiri. Cu puține zile înainte se va sfârși și oferta de actualizare gratuită pentru utilizatorii care dețin versiuni mai vechi de Windows.

Potrivit “Netmarketshare” Windows 10 rulează de la lansare pe mai mult de 17% din computerele desktop din lume, în total sistemul de operare fiind instalat pe 350 de milioane de dispozitive, spun cei de la Microsoft. Nu sunt cifre slabe, la unsprezece luni de la lansarea oficială. Până la prima sa aniversare ar trebui ca un număr mare de utilizatori să treacă de asemenea la Windows 10, pentru că în aceeași lună Microsoft va scoate de pe piață oferta prin care utilizatorii de Windows 7 sau Windows 8 pot să actualizeze gratuit la Windows 10.

La scurtă vreme după aniversare sistemul de operare va primi și primul său update major, care se numește corespunzător “update aniversar”. Printre noutățile cu care va veni noul update se numără accesul biometric din Windows Hello, care va putea fi utilizat spre exemplu pentru accesul fără parolă în browserul web Edge. Aplicația de protecție împotriva amenințărilor informatice, Windows Defender, poate efectua pe viitor scanări automate și regulate ale computerului. După scanare utilizatorii primesc un rezumat al acesteia și în cazul existenței unei amenințări ei vor fi informați fără întârziere.

Asistentul digital Cortana poate fi activ după actualizare și pe ecranul blocat. În afară de asta Microsoft a extins opțiunile de memento ale asistentului, astfel încât să poată stoca mai multe informații la cerere și să se sincronizeze simultan pe mai multe dispozitive.

De asemenea, browserul web din Windows 10, denumit Microsoft Edge, va putea încărca și mai rapid site-urile web și are nevoie pentru acest lucru de mai puțin spațiu pe computer. De asemenea, se pot minimiza activitățile de fundal. Noua arhitectură Edge suportă acum și standarde moderne de internet, cum ar fi HTML5, CSS3 sau ARIA. Extensii precum “butonul de pin-it” de la Pinterest sau “Amazon Assistent” pot fi obținute prin intermediul Windows Store.

http://www.n-tv.de/technik/Grosses-Windows-10-Update-am-2-August-article18078071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 53 =