UPDATE Un bărbat, împușcat mortal pe aeroportul Orly din Paris; traficul aerian a fost suspendat


Traficul aerian a fost suspendat sâmbătă dimineața pe aeroportul Orly, la sud de Paris, unde un bărbat a fost împușcat mortal de forțele de securitate de pe aeroport după ce acesta a luat arma unui militar aflat în misiune de patrulare, relatează AFP.

În jurul orei 07:30 GMT, “un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Nicio persoană nu a fost rănită pe aeroport, a precizat sursa citată.

“Traficul aerian a fost complet întrerupt” pe acest aeroport internațional, a anunțat aviația civilă franceză.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud și Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuați, a precizat Aeroports de Paris (ADP).

Ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la fața locului, a anunțat ministerul său.

Totodată, Ministerul de Interne a anunțat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofițer de poliție a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa.

O echipă de geniști se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport și importante forțe de securitate au fost trimise în zonă.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operațiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicației Charlie Hebdo.

După atentatele din noiembrie 2015 din capitala Franței și din regiunea pariziană, soldate cu 130 de morți, Franța se află în stare de urgență care a fost prelungită de mai multe ori și care rămâne în vigoare până la 15 iulie a.c.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 12