urgenta 1-gazul

2-format3

UE se pregătește pentru oprirea gazelor
Creșterea rezervelor și dezvoltarea de planuri de urgență. UE recomandă țărilor membre o serie de măsuri pentru a compensa eventualele întreruperi ale aprovizionării cu gaze naturale din Rusia. O atenție deosebită este acordată pentru Europa de Est.

De la izbucnirea conflictului din Ucraina, relațiile economice dintre Europa și Rusia s-au răcit considerabil. Datorită acestui conflict Uniunea Europeană pregătește măsuri serioase pentru o posibilă întrerupere a furnizării de gaze în iarna următoare.

Comisia Europeană consideră că sunt necesare mai multe măsuri. Țările UE ar trebui în primul rând să își sporească rezervele energetice, să pregătească din timp planuri naționale de urgență. Acest lucru face parte dintr-un proiect al Comisie Europene pentru securitatea aprovizionării energetice a Uniunii Europene.

Lucrarea va fi prezentată în maxim două săptămâni, conform anunțului comisarului european pentru energie, Günther Oettinger, la o conferință de energie de la Bruxelles. Este vorba despre măsuri imediate de creștere a capacității UE de a depăși o întrerupere majoră în iarna 2014/2015.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/eu-unterbrechung-von-gaslieferungen-putin-russland-china-a-970942.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =