Urmările pentru proprietarii de diesel sunt grave

Constructorii auto subliniază tot mai des că, clienții nu vor suferi în nici un fel de pe urma manipulărilor emisiilor. Prin hotărârea Curții de la Stuttgart acest lucru se schimbă brusc. Expertul auto Ferdinand Dudenhöffer se așteaptă că automobilele diesel să fie afectate de interdicții de circulație și pierderi masive de valoare.

Decizia Curții Administrative de la Stuttgart față de poluarea aerului va avea consecințe grave pentru proprietarii de automobile cu motoare diesel, este de părere expertul auto Ferdinand Dudenhöffer, care este profesor la Universitatea Duisburg-Essen. Prețurile la autoturisme utilizate vor merge de acum direct în jos, mai adaugă acesta.

Dudenhöffer consideră că interdicțiile de circulație din Stuttgart reprezintă doar începutul. Alte măsuri similare vor urma în perioada următoare, spune Dudenhöffer pentru n-tv. Constructorii germani de automobile trebuie să se gândească serios cât de departe vor să meargă cu motorul diesel. Clienții care cheltuie 100.000 de euro pentru un automobil și trebuie să țină privirea în pământ atunci când un prieten îl întreabă cât de prietenoasă este mașina sa cu mediul încojurător nu vor mai accepta așa ceva pe viitor, este de părere profesorul. Constructorul auto trebuie să ia măsuri reale și imediate.

Mai mulți producători au oferit voluntar modificări la mașini care implicau de cele mai multe ori un update de software. Tribunalul Administrativ din Stuttgart a ajuns însă la concluzia că numai o interdicție cuprinzătoare pentru automobilele mai vechi cu motoare diesel și pe benzină va soluționa cât mai rapid problema poluării aerului în această capitală de land german. Starea sănătății populației este pe primul loc în detrimentul intereselor șoferilor. Curtea admite astfel o plângere înaintată de Asociația Germană pentru Protecția Mediului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Folgen-fuer-Diesel-Besitzer-sind-gravierend-article19959122.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90