Urmează cea mai mare ploaie de meteoriți a anului

Venus, cel mai strălucitor corp de pe cer după Soare și Lună, este un astru care apare devreme pe cerul lunii iulie. Fluxul de aquaride Delta va asigura un spectacol deosebit pe cerul nopții. Valul de meteoriți va debuta la mijlocul lunii iulie. Apoi acesta va fi urmat de valul de Perseide, cea mai puternică ploaie de meteoriți a anului.

În luna iulie planeta Jupiter ne va încânta cu strălucirea sa formidabilă în primele jumătăți ale fiecărei nopți. Cu toate acestea, planeta gigant, care se află în Constelația Fecioarei, va apune tot mai devreme odată ce ne apropiem de luna august. La sfârșitul lunii iulie planeta Jupiter se va afla sub linia orizontului cu mai bine de jumătate de oră înainte de miezul nopții.

Venus călătorește prin constelația Taur și se va muta în constelația Gemini până la sfârșitul lunii. Planeta Saturn va putea fi observată aproape toată noaptea în constelația Ofiucus, una dintre cele 88 de constalații moderne și una dintre cele 48 de constelații amintite de Ptolemeu.

Meteoriții din valul aquaridelor Delta vor străluci de la mijlocul lunii iulie și până la mijlocul lunii august. Punctul culminant va fi pe data de 28 iulie, în apropiere de miezul nopții. Atunci vor putea fi observate între 20 și 30 de stele căzătoare pe oră. De la mijlocul lunii iulie vor apărea primele Perseide, a căror activitate maximă este de așteptat să apară în a doua jumătate a lunii august. Perseidele sunt cea mai puternică ploaie de meteoriți a anului.

http://www.n-tv.de/wissen/Sonne-Mond-und-Sterne-im-Juli-Jupiter-beherrscht-Sternenhimmel-Meteorstrom-flammt-auf-article19908457.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56