Urmează o criză pentru băncile europene?

45619680

Urmează o criză pentru băncile europene?
Cât de stabil este sistemul financiar european într-o criză economică dramatică, se va afla foarte curând. BCE va prezenta în curând rezultatele testelor de stres bancare. Nouă instituții financiare ar putea pica acest test, printre care una germană.

Momentul adevărului a sosit pentru băncile din zona euro. Reprezentanții Băncii Central Europene se vor întâlni în următoarele săptămâni cu directori de bănci pentru a discuta rezultatele așa-numitelor teste de stres, au declarat persoane familiare cu procesul. Analiștii se așteaptă ca cele mai multe instituții să poată raporta vești bune.

Cea mai mare lucrare a fost realizată, procesul se petrece de ceva timp, declară analistul bancar Kinner Lakhani de la Citigroup. Ar putea fi doar faptul că anumite bănci mai au încă de recuperat.

Bilanțurile BCE asupra a 120 de bănci din zona euro puse sub microscop pentru a descoperi riscurile ascunse și să ia în considerare dacă vor supraviețui un alt declin economic. Testele au două obiective principale. În primul rând, să-și curețe bilanțurile bancare înainte ca BCE să preia controlul institutului în noiembrie. Și în al doilea rând, pentru a convinge că există o fundație solidă, șase ani de la izbucnirea crizei financiare globale și de la momentul în care Europa a avut nevoie de sprijin masiv.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ueberstehen-Europas-Banken-eine-Krise-article13575881.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1