Urșii din Lăloaia – tradiții străvechi românești care “feresc de rău” (Fotoreportaj)

img_0330
Cete de urși au participat vineri la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

O ceată de urși participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulți tineri din cartierul Lăloaia din Comănesti, județul Bacău participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulți tineri din Comănesti, județul Bacău participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulți tineri din Comănesti, județul Bacău participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Darie Răzvan din ceata lui Toloacă din cartierul Lăloaia din Comănești, județul Bacău, face poze cu telefonul mobil înainte de a participa la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

img_0403
O tânără participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Mai mulți locuitori din Comănești, județul Bacău, privesc ceata Capra din Prisaca care participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Ceata din Berești-Tazlău participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Ceata din Brătila participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulțti tineri ursari îmbrăcați în costume multicolore participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Ceata lui Toloacă dansează în mijlocul oamenilor, în timp ce participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

img_0399 img_0400 img_0401
Mai mulți tineri îmbrăcați în costume multicolore participă la Jocul Urșilor, în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Ceata Tarata din comuna Parjol, județul Bacău, participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.
Un tânăr participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai multe tinere îmbrăcate în costume multicolore participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulți toboșari însoțesc cetele care participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Mai mulți tineri din ceata lui Toloacă din cartierul Lăloaia din Comănesti, județul Bacău participă la Jocul Urșilor în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri Strămoșești din orașul Comănești, județul Bacău. Jocul Ursului este un obicei unic în România fiind în același timp un spectacol de sunet, culoare și mișcare în care ursul și ursarii dansează pe ulițele satelor și pe străzile orașelor din Valea Trotușului dar și în zonele învecinate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 14