Filozofia de viata a celui mai sarac presedinte din lume vs filozofia Basescu

media_138435911610316100

Preşedintele Basescu isi face imagine cu bani publici, folosind tertipuri de toate felurile ca sa iasa cu fata curata, chipurele-aceesta este filozofia de viata basesciana, prin strategii de exprimare si nu prin comportament normal si modest. La polul opus, si pe glob dar si ca filozofie, presedintele  Uruguayului, Jose Mujica, apreciat de “The Economist” ca  „cel mai sărac şef de stat din lume”, a uimit în nenumărate rânduri prin francheţea sa la nivel de discurs, precum şi prin politicile sale sociale. Cu o prezenţă extrem de modestă, Mujica a fost fotografiat odată cum stătea la coadă, la fel ca orice alt cetăţean, pentru a intra într-un cabinet medical.

jose-mujica-pre-edintele-uruguayului-fost-lider-al-organiza-ie-teroriste-tupamaros-cel-mai-s-rac-ef-de-stat-din-lume-64242

Fost luptător de guerilla, actualul lider al Uruguayului în vârstă de 79 de ani mai este cunoscut şi pentru faptul că îşi doneaza în prezent aproximativ 90 la sută din salariu către organizaţiile de caritate. Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai puternice citate ale preşedintelui Jose Mujica:

jose-mujica-worlds-poorest-president-1

1. Despre revoluţii
„Am văzut câteva primăveri transformate în ierni teribile. Noi, fiinţele umane, suntem gregare. Nu putem trăi singuri. Viaţa noastră nu este posibilă decât dacă depinde de societate. Una este să răstorni un guvern şi cu totul altceva să încerci să construieşti o societate mai bună, una care are nevoie de organizare, disciplină şi muncă pe termen lung.”
2. Despre legalizarea marijuanei
„Aşa s-a întâmplat îndodeauna atunci când cineva a dorit să facă schimbări. În 1913, când am stablit divorţul un drept pentru femeile din Uruguay, toată lumea spunea că familiile vor dispărea. Nu s-a întâmplat asta. Întodeauna a existat şi va exista o opinie tradiţională şi conservatoare care nu va accepta prea uşor schimbările”.
3. Despre materialism
„În lumea de astăzi, oamenii par că s-au născut doar pentru a consuma. Atunci când se opresc din asta au un sentimnet de frustrare şi devin auto-marginalizaţi”.

jose
4. Despre sărăcia la nivel mondial
În prezent am putea recicla aproape tot. Dacă am fi cu adevărat prudenţi, 7 miliarde de oameni din lume ar putea avea tot ce au nevoie. Politica la nivel mondial ar trebui să fie într-o asemenea manieră. Din păcate, noi gândim în termeni de indivizi şi ţări, ci nu ca specie.

JOSE MUJICA INAUGURATED AS NEW URUGUAYAN PRESIDENT
5. Despre avort şi căsătoria între persoane de acelaşi sex
„Am aplicat un principiu foarte simplu. Să recunoaştem faptele. Avortul este vechi de când lumea. Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt şi mai vechi. L-am avut pe Iulius Cezar, pe Alexandru cel Mare… Este o realitate obiectivă. Pentru noi, a nu legaliza înseamnă să ne torturăm oamenii inutil”.

media_138435911695288500
6. Despre modestie
„De îndata ce politicienii ajung tot mai sus încep să se simtă regi. Pentru mine, o republică înseamnă că nimeni nu e mai presus decât celălalt. Urăsc locurile fastuoase, covoarele roşii, precum şi oamenii din spatele tău care îţi spun – Da, domnule.”

Mujica8
7. Despre redistribuirea bogăţiei
„Nu este niciun mister – cu cât avem mai puţină sărăcie, cu atât vom avea mai mult comerţ. Cea mai importantă investiţie pe care o putem face este în oameni.”
8. Despre bătrâneţe
Oamenii nu sunt bătrâni din cauza vârstei lor, ci din cauza modului în care gândesc.”
9. Despre droguri
„Mai rău decat drogurile este traficul de stupefiante. Drogurile sunt o boală. Niciun stupefiant nu este bun, nici măcar ţigările. Nici o adicţie nu este bună, nici măcar alcoolul. Singura adicţie permisă este dragostea.”
10. Despre secretul de a fi fericit
„Este important să traieşti în conformitate cu modul în care gândeşti. Fii tu însuţi şi nu încerca să impui opiniiile tale celorlalţi. Eu nu mă aştept ca alţii să trăiasca la fel ca mine. Vreau să respect libertatea celorlalţi, dar în aceeaşi măsura vreau să îmi apăr libertatea mea. Şi asta vine odată cu puterea şi curajul de a spune ceea ce gândeşti, chiar dacă ceilalţi nu îţi împărtăşesc părerea.”

NO COMMENT.

——————————————————————————————————————————————–regular_smile…..despre alta filozofie……………

Aseara, in timp ce dezlegam integrame, o intreb pe nevasta-mea:

– Partenerul de viata al femeii…

– Amant ?…raspunse ea.

– NU….Din trei litere !

– Bou ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 23