US Federal Reserve semnalează o creştere a ratelor în luna Decembrie

_85610929_74628042-0eb6-4e54-9d57-6a931457ba88

Oficialii Federal Reserve din SUA par mai încrezători că sunt îndeplinite toate condițiile economice necesare pentru a declanșa o creștere a ratelor dobânzilor în luna Decembrie. Procesul-verbal al reuniunii Fed din octombrie a arătat că toate condițiile ar putea fi indeplinite până la următoarea întâlnire din decembrie.

Oficialii Fed au observat că piața locurilor de muncă și îmbunătățirea inflației încep să se îndrepte spre obiectivul lor anual de 2%.

Fed a păstrat ratele de referintă pe termen scurt aproape de zero,de la sfârșitul anului 2008, dar de atunci au apărut mai multe speculaţii cu privire la calendarul de o crestere. La inceputul acestui an, mulți economiști se asteptau la o creștere a ratei în luna septembrie sau octombrie, dar volatilitatea pieței din SUA și temerile legate de creșterea economică din China au mentinut cresterea in aşteptare.

Cu toate acestea, procesul-verbal al Fed a indicat faptul că oficialii au considerat că SUA au depăşit aceste dificultăți. “Sistemul financiar american pare să fi rezistat turbulențele de pe piețele financiare mondiale, fără nici un semn de stres sistemic”, se arată în procesul-verbal.

http://www.bbc.com/news/business-34863241

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 20