us vs rusia

slaviansk-barricade

UE extinde sancţiunile asupra Rusiei
Uniunea Europeană vrea să extindă sancțiunile împotriva Rusiei, care vizează companii și persoane fizice, datorită anexarii de către Rusia a Crimeei în luna martie.

Într-o reuniune la Bruxelles, miniștrii de externe au discutat punerea în aplicare a sancțiunilor mai profunde care ar viza sectoarele economiei ruse, ca Germania, Marea Britanie și Franța a amenințat o acțiune dură în cazul în care Moscova a încercat să submineze alegerile prezidențiale în Ucraina în această lună. Miniștrii de externe au participat la reuniunea de la Bruxelles, numind –referendumul rebelilor de duminică în estul Ucrainei ” ilegal ” și lipsite de credibilitate.

” Aceste încercări, prin referendum au credibilitate zero, în ochii lumii, sunt ilegale după standardele oricui”, a declarat secretarul britanic de externe William Hague, jurnaliștilor .
Hague a declarat că speră că UE va intensifica pregatirile pentru sancțiuni economice ” , dacă situația o impune, în special determinată de atitudinea Rusiei la alegerilor din 25 mai . ”
Ministrul olandez de Externe, a declarat reporterilor ” avem nevoie să trimitem un mesaj clar că ceea ce am văzut până acum este complet inacceptabil “, adăugând că el crede că blocul sancţiunilor se va extinde.

Miniștrii UE au elaborat o listă de 13 persoane și două companii din Crimeea din sectorul energetic care vor fi adăugate pe lista de sancțiuni, au declarat diplomații UE a pentru Reuters .
Dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu energie, UE se bazează pe Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul de gaze , 40 % din care sosește prin Ucraina. Hawks , inclusiv Marea Britanie , Franța și Polonia au fost presiuni pentru sancțiuni mai aspre cu privire la Moscova în timp ce Italia, Grecia, Cipru și Spania au ramas relaxate.
http://www.ibtimes.co.uk/european-union-eyes-deeper-sanctions-russia-after-illegal-ukraine-referendum-1448185

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =