USA-CASE DIN NOU

  • Sold sign in front of new home in a subdivision under construction in CarlsbadAmericanii își cumpără case

Redresarea economică a Stetlor Unite ale Americii s-ar putea baza pe recuperarea pieței imobiliare. Vânzările de case noi au crescut deosebit de puternic de la începutul anului, spre surprinderea specialiștilor.

 

Piața imobiliară din SUA are o reputație proastă, deoarece creditele neperformante din anul 2007 au dus la o criză financiară la nivel global. De ani de zile, industria construcțiilor a fost la pământ, dar în ultimele câteva luni se observă că starea de spirit se îmbunătățește. Sectorul începe să reînvie, în ciuda valului de frig de la începutul acestui an ce a provocat serioase probleme în anumite zone ale Statelor Unite. Vânzările au crescut în luna ianuarie la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani și jumătate, conform Departamentului de Comerț de la Washington.

 

Numărul de clădiri noi vândute a urcat față de luna decembrie cu 9,6%, până la o rată anuală de 468.000 de unități. Acesta este cel mai înalt nivel din anul 2008 și până în prezent. Economiștii se așteptau însă ca numărul lor să scadă, până la numărul de 400.000. În plus, cifrele pentru luna precedentă au fost revizuite de la 414.000 la 427.000. Starea de spirit pe piața imobiliară este considerată ca un indicator timpuriu pentru recuperarea generală a economiei. Deja începând cu anul trecut lucrurile au început să se îndrepte pe piața imobiliară din SUA.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/immobilien-us-eigenheimabsatz-steigt-auf-hoechsten-wert-seit-jahren-a-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 86 =