Ușile trenurilor germane se vor închide mai repede

tuer-zu-und-los

O bucurie pentru călătorii ce iubesc punctualitatea, un anunț teribil pentru navetiștii ce sunt nevoiți să ajungă la gară cu un minut înainte să plece trenul. Deutsche Bahn a anunțat că pe viitor dorește să reducă semnificativ timpul de staționare a trenurilor în stații. Pentru că în acest fel multe curse vor ajunge la timp la destinație, îmbunătățind semnificativ situația generală a întârzierii trenurilor germane.

Prin noile măsuri tehnice Deutsche Bahn vrea să amelioreze punctualitatea trenurilor sale. Acest lucru a fost anunțat de directorul executiv Rüdiger Grube într-o discuție cu cei de la Frankfurter Allgemeinen Woche. Pe viitor trenul va pleca din stații la câteva secunde după ce a sosit. Proiectul pilot este în prezent implementat la Frankfurt. Astfel că mecanicii de locomotivă au dreptul, pe baza unui semnal de avertizare, să închidă ușile cu fix un minut înainte de plecarea planificată. Trenul poate are astfel șanse mai mari să respecte planul de parcurs.

Clienții sunt de părere că este normal ca trenul să plece “la secundă”. Se întâmplă, bineînțeles, nu de puține ori, ca unii călători să ajungă cu 30 de secunde după plecarea trenului și să vadă cum se închid ușile trenului fix înaintea lor. Dar pe de altă parte, cei 500 de pasageri de la bord trebuie să fie mulțumiți că au pornit și vor ajunge la fix.

În general, Grube spune că punctualitatea Deutsche Bahn în traficul pe distanțe lungi a crescut semnificativ în acest an. În prezent lucrurile merg bine, până la sfârșitul lunii octombrie se va ajunge la 79%. O oprire în stație va fi evaluată ca fiind punctuală dacă nu depășește cu mai mult de șase minute planul de parcurs. În cadrul pachetului de măsuri numit “Căile ferate ale viitorului”, directorul executiv a promis că până la finalul anului 2016 se va atinge o cotă a punctualității de 80%. Anul trecut ea s-a situat la 74%.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/f-a-z-woche-exklusiv-tueren-frueher-zu-so-will-die-bahn-puenktlicher-werden-14510563.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 92