Utilizarea concomitentă a telefoanelor si tabletelor cauzează “schimbări structurale” în creier

multi-tasking-smartphone-tablet-laptop-brain-depression

Utilizarea concomitentă a telefoanelor si tabletelor cauzează “schimbări structurale” în creier
Potrivit unui nou studiu, s-a descoperit cauza schimbării structurii creierului nostru, şi anume, folosirea în acelaşi timp a telefoanelor, laptop-urilor sau a altor dispozitive media. Cercetatorii de la Universitatea din Sussex Sackler Centrul pentru Constiinţă a constatat că persoanele care folosesc frecvent mai multe dispozitive simultan au “densitate cenușie mai mică” decât cei care folosesc doar un singur dispozitiv ocazional.

Zona creierului cea mai afectată este cortexul cingular anterior (ACC), care este responsabil pentru controlul funcțiilor cognitive și emoționale. “Mecanismele exacte ale acestor schimbări sunt încă neclare”, a declarat Kepkee Loh, un neurolog de ​​la Universitatea din Sussex. “Deși nu este exclus ca persoanele cu ACC mic sunt mult mai sensibile la situatii multifuncţionale, datorită capacității slabe în controlul cognitiv sau reglementarea socio-emoțională.”

Concluziile cercetătorului-o oarecare măsură la sprijinirea studiilor anterioare care au descoperit conexiuni între multifuncţionalitate și probleme emotionale, cum ar fi depresia și anxietatea socială.
http://www.ibtimes.co.uk/mobile-phone-tablet-use-causes-structural-changes-brain-1467006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =