Utilizatori de iPhone se plâng de conturi inaccesibile

Apple-ID-gesperrt

La mulți utilizatori de iPhone Apple-ID-ul este blocat aparent fără motiv și nu pot să se autentifice în cont. Ei nu sunt victimele hackerilor ci este vina unei aplicații mult apreciate.

În ultimele zile tot mai mulți utilizatori de iPhone s-au plâns pe bloguri și forumuri că, conturile lor de Apple au fost blocate fără motiv și alte explicații. Ei văd doar un mesaj pe ecran care le spune că, contul lor a fost blocat pe motiv de securitate. Ei trebuie apoi să își confirme identitatea pentru a le debloca.

O persoană afectată a raportat pentru iFun.de că a fost forțată să își reseteze parola de iCloud prin procedeul Recovery Key. Procesul este mai mult decât enervant. Noua parolă trebuie introdusă de nenumărate ori pe telefon. Dar uneori apare o eroare, iar pe Mac este aceeași poveste. La sfârșit iMessages nu ajung pe Mac pentru că mai este nevoie ca utilizatorul să se autentifice separat în aplicația de mesaje.

iFun.de a cercetat problema și a descoperit comentariile unui utilizator de pe Reddit, care spne că aceste probleme aar putea avea legătură cu mult apreciata aplicație de e-mail-uri, Spark. Blogul suspectează o greșeală în sincornizarea conturilor pentru a extrage mail-urile noi sosite. Dezvoltatorul Spark, Readdle folosește pentru această operațiune servere cloud oferite de cei de la Amazon.

Între timp compania a dat delcarații pe Twitter cu privire la problemă. Se pare într-adevăr că aplicația lor este generatoare de probleme. Readdle subliniază faptul că nu a avut loc nici un fel de atac informatic și nu există scurgeri de date. Mutarea aplicației pe un server mai rapid pentru a putea introduce și versiunea de Mac a aplicației ar fi dat puțin peste cap algoritmii de securitate ai iCloud. Însă compania nu spune și când se vor rezolva aceste probleme.

Spark este un înlocuitor comfortabil pentru aplicația de mail a celor de la Apple. Printre altele, știrile alternative Push pot fi trimise către contul de Gmail, ceea ce înlătură soluția preinstalată. Pentru asta Spark trebuie să redirecționeze traficul de mesaje electronice prin server și să salveze temporar datele de acces ale utilizatorilor. În cazul Gmail sau Outlook sunt suficiente token-uri anonime de tip Oauth. Readdle subliniează pe o pagina a sa de informare că traficul de mesaje electronice, precum și informațiile salvate sunt criptate pentru o siguranță maximă.

http://www.n-tv.de/technik/iPhone-Nutzer-klagen-ueber-gesperrte-Apple-ID-article18204836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =