Utilizatorii de internet ar trebui să plătească pentru proprietate intelectuală

der-neue-eu-digitalkommissar-guenther-oettinger

Utilizatorii de internet ar trebui să plătească pentru proprietate intelectuală

Noul comisar european pe probleme digitale, Gunther Oettinger, vrea să introducă o taxă pe proprietatea intelectuală. Este vorba despre muzică, texte sau filme de pe internet. Iar de plătit ar trebui să plătească și companiile americane, precum Google.

Viitorul comisar european pe probleme de internet, Gunther Oettinger vrea să introducă o lege a drepturilor de autor la nivelul Uniunii Europene, împreună cu o taxă pe proprietate intelectuală. El a definit ca fiind proprietate intelectuală și a stabilit drepturi pentru artiști, oameni de știință și autori, după cum declară Oettinger marți pentru Handelsblatt. Apoi vor apărea și despăgubirile. Va trebui plătită o taxă de autor nu doar de către utilizatorii europeni, dar și de către companiile americane precum Google.

Dacă Google se folosește de drepturile intelectuale din UE atunci UE poate proteja aceste valori și să perceapă o taxă pentru utilizarea lor, spune Oettinger. Fostul comisar pentru energie preia postul nou creat de comisar pentru economie digitală și societate, de la data de 1 noiembrie. În prezent în Europa există multe reglementări naționale cu privire la drepturile de autor. Scopul Comisiei sub noua conducere a luxemburghezului Jean-Claude Juncker este de a crea o piață unică digitală care să crească tot mai mult și care să creeze locuri de muncă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/netzwirtschaft/guenther-oettinger-gebuehr-fuer-geistiges-eigentum-im-internet-13234192.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 15