VA CEDA GATES

  • image-1Gates nu va mai veghea asupra Microsoft

Microsoft se pare că a fost în stare să găsească un succesor pentru CEO-ul Steve Ballmer. Un insider cu experiență în afacerile cloud este destinat a prelua conducerea. Schimbarea ar putea, de asemenea, să aibe consecințe pentru fondatorul companiei.

 

Există multe zvonuri, multe nume vehiculate prin presă, dar deocamdată nici un șef nou. Este dificilă găsirea unui nou succesor pentru Steva Ballmer de la Microsoft. Se pare că acum compania ar fi găsit o variantă internă. Satya Nadella, anterior responsabil de afacerile “cloud” și de segmentul corporate, pare a fi destinat a trece în fruntea companiei în perioada următoare. Informațiile aparțin Bloomberg și Wall Street Journal.

 

În vârstă de 46 de ani, Nadella a crescut în India, el lucrând din 1992 la Microsoft. Anul trecut acesta a reușit să crească profitul din departamentul său la 20,3 miliarde de dolari. În anul 2011 acesta se situa la 16,6 miliarde de dolari.

 

Numirea lui Nadella ar putea duce la schimbări suprinzătoare și în alte zone ale companiei. Agenția de știri financiare, Bloomberg, emite ideea conform căreia Bill Gates, fondatorul companiei, ar putea ceda postul de președinte al consiliului director. Pe această funcție fondatorul Microsoft a fost până acum supraveghetor șef al companiei. Dar aceste planuri nu sunt încă definitive. Gates ar trebui să continue să fie membru al consiliului și pur și simplu să nu mai fie la conducerea acestuia.

 

John Thompson, de asemenea membru al consiliului director ar putea prelua postul lui Bill Gates. Thompson a fost în trecut șeful producătorului de soluții anti-virus, Symantec. Șeful companiei, Steve Ballmer , și-a anunțat anul trecut în august intenția de a părăsi postul în următoarele 12 luni. Printre candidații care ar fi posibil să îl succeadă s-au numărat CEO-ul Ford, Alan Mulally și CEO-ul Ericsson, Hans Vestberg. Dar ambii vor rămâne în companiile pe care le conduc în prezent. Nadella a fost de la început un candidat intern, împreună cu fostul CEO de la Nokia, Stephen Elop și fostul CEO de la Skype, Tony Bates. Nokia și Skype aparțin acum Microsoft.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/suche-nach-neuer-firmenspitze-gates-soll-nicht-mehr-ueber-microsoft-wachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 14 =