Va fi Croația noua Grecie?

Dubrovnik

Va fi Croația noua Grecie?

Grecia și Corația au multe în comun: Ambele state UE sunt destinații turistice populare. Ambele însă se află de șase ani de zile într-o recesiune continuă. Și ambele sunt amenințate de dezastre financiare.

Unde este mai bine: la o konoba (tavernă) croată sau într-o tavernă greacă? O chestiune de gust. Practic ele nu diferă foarte mult. Grecia și Croația sunt similare în mai multe feluri. Mult soare, sute de kilometri de coastă accidentată, mare de un albastru strălucitor. Există de asemenea măsline, pește proaspăt și vin de calitate. Inimile turiștilor bat la fel în ambele locuri. Există de asemenea și similarități mai puțin atractive.

Grecia și Croația se află ambele de șase ani în recesiune. Ambele state suferă de pe urma unei proaste administrări, a datoriilor mari și a șomajului. Și acolo sunt economiști care prognozează că pentru Croația este posibil un fiasco financiar precum cel al Greciei. Diferența este mică dar esențială: Croația nu a trecut încă la euro. Aici încă se plătește cu moneda croată kuna.

Din cauza abuzurilor persistente Bruxelles a dorit să avertizeze recentul aderat stat balcanic. Într-o analiză Comisia a ajuns la concluzia că datorită creșterii rapide a datoriei publice managementul datoriei ar trebui efectuat într-un mod mult mai activ. Acesta este un anunț dur din partea Comisiei UE care este de regulă diplomată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wo-droht-Europa-sonst-noch-der-finanzielle-Gau-Kroatien-koennte-das-naechste-Griechenland-werden-article15283831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =