vaccinul malariei

_73414413_m2100156-tem_of_malaria-infected_red_blood_cells-splNoi cercetări pentru dezvoltarea vaccinului împotriva malariei

Un grup de copii din Tanzania, care sunt în mod natural imuni la malarie, ajuta oamenii de stiinta în dezvoltarea unui nou vaccin. Cercetatorii americani au descoperit ca aceştia produc un anticorp care ataca parazitul ce cauzează malaria. Injectarea  unei forme a acestui anticorp în șoareci a protejat animalele de boala. Echipa, care a publicat rezultatele in revista Science, a declarat că studiile pe oameni sunt acum, necesare pentru a evalua pe deplin promisiunea vaccinului.

Studiul a inceput cu un grup de 1.000 de copii din Tanzania, caruia li s-au recolatat probe de sânge regultate, in primii ani de viaţă. Un număr mic dintre acești copii – 6 % ,au dezvoltat o imunitate împotriva malariei, dobândită natural, in ciuda faptului că trăiesc într-o zonă în care boala s-a extins. Astfel, echipa a constatat ca un anticorp, produs de sistemului imunitar al copiilor, omoară parazitul malariei într-o etapă cheie în ciclul acestuia de viață. În cele din urmă, testele efectuate pe grupuri mici de soareci, sugereaza că acest anticorp ar putea acționa ca un potențial vaccin. Echipa a fost incurajată de rezultate, dar a subliniat că este nevoie de mai multă cercetare.

Acest ultim studiu, a deschis una dintre cele mai importante căi în căutarea vaccinului împotriva acestei boli, care potrivit celor mai recente cifre date de Organizatia Mondiala a Sanatatii sugereaza ca a ucis peste 600.000 de persoane în 2012, iar 90% din aceste decese au loc in Africa sub-sahariana.

http://www.bbc.com/news/science-environment-27522950

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2